spacer.png, 0 kB
Τα νέα του χωριού
Ωραίος καιρός. Εκτύπωση E-mail
Ηλιόλουστο  το  πρώτο  εικοσαήμερο  του Νοέμβρη στο χωριό μας. Η φύση ντύθηκε τα όμορφα χρώματα του φθινοπώρου κι όλη η περιοχή έμοιαζε με πίνακα ζωγραφικής. Οι Μεσενικολίτες βρήκαν την ευκαιρία να μαζέψουν τις ελιές και επίσης επιταχύνθηκαν και οι εργασίες για την κάλυψη με χαλκό των τρούλων της εκκλησίας μας, που ολοκληρώθηκαν  την πρώτη εβδομάδα του μήνα. 
 
28η Οκτωβρίου. Εκτύπωση E-mail
Γιορτάστηκε και φέτος στο χωριό μας η Επέτειος του ΟΧΙ των Ελλήνων στον φασισμό. Οι έξι μαθητές του δημοτικού μας σχολείου κατέθεσαν στεφάνι, παρέλασαν και οργάνωσαν με τον νέο δάσκαλο του Μεσενικόλα κ. Θωμά Ξάφη μια όμορφη γιορτούλα, που παρουσίασαν στους Μεσενικολίτες στην καφετέρια του χωριού. Είχε προηγηθεί η κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Τσιαντή καθώς και τον πρόεδρο κ. Τάσο Καλλιά. Στους συγκεντρωθέντες μοιράστηκαν και τα καθιερωμένα γλυκίσματα. Και του χρόνου να είμαστε καλά.
 
Διαλέξεις στο πλαίσιο της ίδρυσης αστροσχολείου και της εγκατάστασης τηλεσκοπίου στο χωριό. Εκτύπωση E-mail

Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα και ο Εκπολιτιστικός, Μορφωτικός Σύλλογος Μεσενικόλα στα πλαίσια των προκαταρκτικών εργασιών για την ίδρυση αστροσχολείου και την εγκατάσταση τηλεσκοπίου στην Τ.Κ. Μεσενικόλα ανέλαβαν σε συνεργασία με τον Ερευνητή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Καθηγητή Δρα κ. Δημήτρη Συναχόπουλο τη διοργάνωση δύο διαλέξεων με τα εξής θέματα:

Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου το θέμα ήταν: «Η εξερεύνηση του πλανήτη Άρη και πως βρέθηκε το νερό στην επιφάνειά του.

Η εκδήλωση αυτή έγινε με μεγάλη προσέλευση Μεσενικολιτών αλλά και πολλών επισκεπτών. Ο κ. Συναχόπουλος με τη βοήθεια των σύγχρονων τεχνολογιών παρουσίασε στο κοινό αρκετά εκλαϊκευμένα και παραστατικά την παγκόσμια περιπέτεια της εξερεύνησης του κόκκινου πλανήτη καθώς και την επιστημονική γνώση που έχει συσωρευτεί μέχρι σήμερα για το θέμα αυτό.

H επόμενη εκδήλωση έγινε το Σάββατο 31 Οκτωβρίου με θέμα: «Μια βόλτα από τη γη μέχρι το τέλος του σύμπαντος».

Κι αυτή η εκδήλωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία.  Το κοινό είχε την ευκαιρία να ταξιδέψει εικονικά στο σύμπαν ενώ αρκετές ήταν και οι απορίες στις οποίες κλήθηκε να απαντήσει ο κ. Συναχόπουλος.

Στο ενδιάμεσο των δύο συμαντήσεων έγινε συνάντηση των διοργανωτών με τον δήμαρχο κ. Δημήτρη Τσιαντή, ο οποίος ανέλαβε τη δέσμευση για την προώθηση του έργου της ίδρυσης του αστροσχολείου στο χωριό μας.


 
Τα αποτελέσματα των εκλογών. Εκτύπωση E-mail
Με καλοκαιρινό καιρό και ήρεμο κλίμα έγιναν οι βουλευτικές εκλογές στο χωριό μας. Ψήφισαν 407. Άκυρα 2, Λευκά 6.
Επί των 399 εγκύρων έλαβαν:
ΝΔ 148 37,09%
ΣΥΡΙΖΑ 91 22,81%
ΚΚΕ 55 13,78%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 24 6,02%
ΠΑΣΟΚ 24 6,02%
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 15 3,76%
ΠΟΤΑΜΙ 14 3,51%
ΛΑΕ 10 2,51%
ΑΝΕΞ.ΕΛ. 5 1,25%
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞANA 3 0,75%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 2 0,50%
ΚΚΕ (μ-λ) - Μ-Λ ΚΚΕ 2 0,50%
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ 2 0,50%
ΕΠΑΜ 2 0,50%
ΠΕΙΡΑΤΕΣ 1 0,25%
ΟΑΚΚΕ 1 0,25%

 
Ορμόνες... Εκτύπωση E-mail
Όλα καλά κατά το φετινό καλοκαίρι, είχαμε όμως δυστυχώς και μερικές παρασπονδίες. Κάποιοι νεαροί θεώρησαν ότι έπρεπε να μουντζουρώσουν με σπρέυ τις πέτρινες πλάκες στην είσοδο του χωριού μας για να διαφημίσουν υποτίθεται ποδοσφαιρική ομάδα του Βόλου.
Ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού ανέλαβε την δαπάνη για τον καθαρισμό με ειδικό μηχάνημα αμμοβολής και αποφάσισε να καταβάλλει από το ταμείο του για τον σκοπό αυτό 150 Ευρώ.
Το ίδιο χρονικό διάστημα προκλήθηκαν ζημιές στις πλάκες της πλατείας όπου αρκετές ξεκολήθηκαν από το βάθρο των εκδηλώσεων ενώ έσπασαν ή εξαφανίστηκαν εντελώς και οκτώ πλαστικές καρέκλες της κοινότητας οι οποίες υπήρχαν στην πλατεία ακριβώς για να κάθονται τα νεαρά παιδιά που συχνάζουν εκεί.
Παρακαλούμε τους γονείς και κηδεμόνες να συμβουλέψουν τα παιδιά τους ώστε να προσπαθήσουν να σκέφτονται λίγο  περισσότερο με το ...επάνω κεφάλι.
 
<< Αρχική < Προηγ. 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 100 - 108 από 441
spacer.png, 0 kB

© 2007 www.mesenikolas.gr | Developed and Hosted by Kataskevi eshop Plushost.gr | Supported by Fatsimare.gr